1528 Cocoa Gin 40° 70Cl


€ 19,95
Locatie Sint-martens-latem  (Oost-Vlaanderen)
Website Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving


Het is allemaal begonnen in 1528 toen de Spanjaard Hernan Cortes tijdens zijn terugreis vanuit de Nieuwe Wereld voor het eerst cocoa meebracht naar Europa. Het is dus vanuit een lange en rijke geschiedenis dat het merk 1528 is ontstaan. De geschiedenis van cocoa, één van de mooiste producten die moeder aarde ons ooit schonk, vind je terug in je glas! Wij nemen jullie dan ook graag mee op deze avontuurlijke tocht waar de originele aroma’s, smaak en bitterheid van cocoa gerespecteerd worden. Al onze producten worden gemaakt met cocoa en staan synoniem voor passie, ambacht en kennis waardoor elke teug een heuse beleving wordt.

Het eerste product van 1528 is de COCOA Gin, een gin met een ziel!
Te beginnen met de distillatie die gebeurt in El Puerto de Santa Maria bij PICO CACAO, sinds 1824 dé specialist op gebied van cacao distillatie. De COCOA Gin wordt dan gedistilleerd in de originele koperen podsteels au bain-marie zoals toen. De cacaobonen worden ter plaatse geroosterd boven een vuur die vandaag nog steeds met hout wordt aangemaakt. Pure ambacht met de grote A!

Met deze gin gaan we terug naar de ziel van de oorsprong “the essence of life”.
De COCOA Gin is dan ook geen chocoladedrank maar een echte dry gin op basis van geroosterde cacaobonen. Botanicals zoals jeneverbessen, geroosterde cacaobonen, koriander, engelwortel en zaden, schil van Kalamansi limoen, schil van appelsien en pepermunt, bepalen de smaak van deze originele gin. Wij nemen enkel genoegen met de beste cacaobonen en botanicals om deze niet alledaagse gin te vervaardigen.

1528 maakt niet enkel hoge kwaliteitsproducten maar zorgt ook voor financiële steun aan jonge cacaoboeren in Latijns-Amerika en Azie. Dit doen ze samen met Vredeseilanden, een non-profitorganisatie met verschillende NGO’s die projecten ondersteunt en begeleidt.
Zo gaat er voor elke fles COCOA Gin, die over de toonbank gaat, 50 eurocent rechtstreeks naar jonge ondernemers die garant moeten staan voor de toekomst van cacao. U ondersteunt hiermee samen met ons stuk voor stuk nobele projecten waar we met Vredeseilanden op regelmatige basis zullen over publiceren. Dankzij uw steun en bijdrage zorgt u voor de toekomst van cacaoboeren die op hun beurt garant staan voor het voortbestaan van cocoa “the essence of life”

Ingrediënten:  jeneverbessen, geroosterde cacaobonen, koriander, engelwortel en zaden, schil van Kalamansi limoen, schil van appelsien en pepermunt

Garnituur: 1 aardbei, zeste van appelsien, kaneelstokje

Tonic: Indi tonic, Schweppes Premium Mixer Original, Fever-Tree Tonic

[lang2]

Tout a commencé en 1528, quand l'Espagnol Hernan Cortes lors de son retour du Nouveau Monde apportait pour la première fois le cocoa en Europe. La marque 1528 est née d’une longue histoire riche.
Tu trouves l’histoire de cocoa, un des plus beaux produits de notre mère la terre, dans ton verre! Nous voulons faire avec vous ce voyage aventureux pendant lequel on respecte les arômes, le goût et l’amertume originaux de cocoa. Tous nos produits sont faits de cocoa et sont synonyme de passion, artisanat et connaissance. Chaque gorgée devient une expérience complète.

Le premier produit de 1528 est le COCOA Gin, un gin de caractère.
La distillation se fait depuis 1824 à El Puerto de Santa Maria près de PICO CACAO, expert sur le plan de la distillation de cacao. Le COCOA Gin est distillé au bain-marie dans les « podsteels » originaux en cuivre. Le rôtissage des fèves de cacao se fait au feu qui est attisé à l’aide
Kenmerken: Kopen in Sint-martens-latem

Klik hier en bezoek de website voor meer informatie


E-mail deze adverteerder
 
Meld aan Aanbod
Zoekertje nr.: 22979723

Meer Overige Diversen

Meer Overige Diversen aangeboden in deze subrubriek.